donderdag, oktober 30, 2003

Duidelijke taal
Voor het eerst van mijn leven heb ik een nota gelezen. De Nachtnota van de Nachtwacht. Daar werd ik behoorlijk blij van. Duidelijke taal, ze durfden stelling te nemen en de toon is positief.

Grappig toch dat een stel enthousiaste burgers dat gewoon doet en kan. Helaas voor de plaatselijke PvdA komt er geen enkele keer het woord kut-Marokkaan, lul-Surinamer of zakjood in voor. Jammer jongens, even geen verontruste blikken en integere verklaringen.

De gemeente, die het project ondersteunt, moet misschien besluiten al haar nota's uit te besteden aan mensen die nog niet vastgeroest zitten aan hun plek en ideeën. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik enige voorstellen in te dienen ter vervolmaking van de Nachtnota:

1. Taxichauffeurs die al over kakkerlakken beginnen te zeiken voordat ze goedenavond hebben gezegd, verliezen hun vergunning.
2. Een algemeen verbod op vrijgezellenparty's. Groepjes vrouwen of mannen met dezelfde T-shirts, in pinguïnpakken, op een kameel of met gekke hoedjes worden direct gearresteerd en dichtgetimmerd.
3. Verwijdering van de holbewoners die bepalen of je naar binnen mag bij bepaalde quasi-hippe uitgaansgelegenheden als bijvoorbeeld de NL-lounge. Ze mogen pas terugkeren als ze een paar mooie muurschilderingen hebben gemaakt en met wat stenen vuur kunnen maken.

De plannen en observaties van de Nachtwacht worden hopelijk serieus bekeken. Zodat Amsterdam weer een echte stad wordt in plaats van Staphorst met wat grachten.

We kunnen natuurlijk ook gewoon de naam Rotterdam vervangen door Amsterdam, dan ben je meteen klaar.

Bron: Raoul Heertje, Parool 30-10-2003.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: