zondag, oktober 19, 2003

de afvraag
Vroeg me toch stilletjes af of er misschien dan toch stiekum wat gebeurd was tijdens onze afwezigheid... Nou, mooi niet dus.

Raoul Heertje vat het fraai samen in het Parool:

Vragen
Soms lees ik me helemaal suf en wordt alles alleen maar onduidelijker. Het enige dat overblijft zijn vragen. Heel veel vragen.

Gaat de AIVD nu onderzoeken waarom de AIVD zo slecht in onderzoeken is?

Als mevrouw Wisse Smit nou echt de hele waarheid had verteld, had Balkenende dan nu wel geweten waar de G-plek zit? Als die bisschop nou een condoom over zijn hoofd trekt, komt zijn treurige geblaat er dan toch doorheen?

De paus heeft met zijn actieve anti-aidspreventie duizenden doden op zijn geweten, want er zijn ook mensen die hem wel serieus nemen. Is hij dus een massavernietigingswapen en wordt Vaticaanstad binnenkort door Bush platgebombardeerd? Wie bedankt ons voor de kransen? Heeft de recensent van deze krant, die zijn stukje over Hans Teeuwen besloot met het legendarische: 'Man, heb toch meer lef!' wel een kop achter het bord voor zijn kop? Als je wacht tot je een ons weegt, hoeveel eeuwen duurt het dan nog voordat Irak een democratie is? Kan Tony Blair vanwege zijn hulp bij een zelfmoord binnen 45 minuten ontslagen worden? Kunnen ze de Amsterdam Marathon niet naar Almere verplaatsen? Kan, als het dan toch zo nodig hier moet, de Amsterdam Marathon niet beter gecombineerd worden met een stille tocht? Kan er vanwege al die Patricia's, Alberts, Gerards, Adams, Patty's en Connies niet een stille tocht gehouden worden tegen zinloze levens?

Ik neem aan dat alle antwoorden wegbezuinigd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: