maandag, september 22, 2003

Economie
OKÉ baasjes van het land, laten we even de tactiek bedenken voor de komende vier jaar. Hoe gaan we een beetje indruk op de mensen maken? Iets met leiderschap?

Niet slecht, maar ik ben al blij dat ze me niet meer aanspreken met: 'Hé, jij bent toch die ene sukkel?' Iets met angst?
Interessant, ga verder. Als ze bang zijn, gaan ze op zoek naar onbaatzuchtige redders. Helden die met oplossingen komen. Liefst met pijnlijke of dure oplossingen. Van een medicijn dat vies smaakt, denk je al snel dat het helpt.
Klinkt goed... Eerst moeten ze bang zijn. Waar denk je aan? We hebben Sinterklaas, God, de Russen, aids, de millenniumbug en moslims al gehad. Blijft de economie over. Prima! Het mooie is dat het echt slecht gaat. Tenminste volgens Gerrit, en die kan het weten, want die heeft het proces van geweldige economie naar verschrikkelijke economie persoonlijk begeleid. Ha ha, mooi hè, dat thema van eigen verantwoordelijkheid.
Oké. Het gaat heel slecht en als er niet ingegrepen wordt, is het een ramp. En als er wel ingegrepen wordt?
Iets minder ramp. Moet je ze niet voorspiegelen dat dan alles nog een keer goed kan komen?
Nee, want dan geef je ze hoop. Hoop neutraliseert angst. Het zou wel heel vervelend zijn als het plotseling weer goed gaat. Maak je geen zorgen, ik las laatst een nieuwsbericht over een allesverwoestende meteoriet die richting aarde vliegt.

Bron: Raoul Heertje, Parool, 20-9-2003

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: