maandag, september 15, 2003

boycotten
Ik ga er gewoon niet meer winkelen. Ik ga er alleen nog vlak voor sluitingstijd heen.

Ik koop expres alleen spullen waar ik niks aan heb.

Ik neem overal een hap uit en leg het dan terug.

Ik boycot de boodschappenwagentjes.

Een daklozenkrantverkoper krijgt een euro en sjouwt al mijn spullen

Wim Kok bewees ten overvloede dat iedereen graait als hij maar in de verleiding komt. En dat geldt ook voor jou en mij. De overheid verkwanselt miljarden meer dan die supermarktketen, maar ik schijn me enorm druk te moeten maken over het salaris van de nieuwe baas. Wat een jaloezie om zijn groot uitgevallen bonuskaart.

Als die winkels geboycot worden, verliezen ze nog meer geld en is zijn salaris een nog grotere last. We zouden juist extra veel moeten kopen zodat hij relatief goedkoper wordt.

Het is toch wel de aller-, allerluiste vorm van demonstreren om ergens niet te gaan winkelen. Ga in zegelstaking, steek jezelf in de fik met AH-aanmaakblokjes of keten jezelf vast aan een dikke papaja op de groente-afdeling. Denk je nou echt dat die meneer gaat janken als jij niet in zijn supermarkt winkelt? Hij winkelt er zelf ook niet hoor.

Maar ga maar lekker principieel doen hoor. Graag vanmiddag tussen 2 en 4. Ik heb mijn dochter beloofd dat ze met haar vriendinnen mag steppen, skaten en skippyballen op de afdeling Houdbaar.

Zelf lik ik zegels bij kassa 3.


Van: Raoul Heertje, Parool, 13-9-2003

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: