zondag, september 07, 2003

Allochtonenstop
Allochtonenstop. Eerst dacht ik dat het weer over het Nederlands elftal ging.

Maar het gaat niet alleen om De Kuip. Een Rotterdamse partij vindt dat allochtonen geen toestemming meer moeten krijgen in Rotterdam te gaan wonen. Of in elk geval de kansarme allochtonen. Nou ja, eigenlijk alle kansarme mensen, maar dat zijn volgens die partij meestal allochtonen. Dus moet je gewoon de allochtonen weren. Een CDA-wethouder begrijpt dat verlangen wel, want dat komt voort uit 'een gevoel dat het water ons over de schoenen loopt'. Hij heeft het dan onder andere over de taalproblemen.

Ik ga dat idee natuurlijk niet kritiseren. Dan ben je soft, of nog erger, politiek correct. We moeten alleen even bedenken wat we met al die kansarme mensen doen. Ik stel voor een speciaal gebied in te richten waar zij hun kansarme leven kunnen slijten. Met scholen waar maar de helft van het alfabet wordt geleerd. Een ziekenhuis waar alle kansarme kinderen regelmatig worden ingeënt met de nieuwste ziekten. Een munteenheid, de Papaya, waarmee je alleen in Kansarmië kunt betalen.

We moeten zorgen dat de kansarmen en hun nageslacht voor eeuwig verstoken zullen blijven van het kansrijke Rotterdam. Wat lijkt het me heerlijk als ik me weer in het hipste nachtleven van Nederland kan storten zonder mijn Ajax-sjaaltje af te hoeven doen. Dat ik daar eindelijk verstoken blijf van al die Afrikanen die me de spiegeltjes en kralen van mijn voorouders willen terugverkopen.

Allochtonenstoppie!

Bron: RAOUL HEERTJE, Parool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: