zaterdag, december 13, 2003

Grondwet
Als burgers van het verenigde Europa zijn we natuurlijk constant aan het nadenken over de Europese grondwet. Zelfs de buitengewoon interessante discussie over opgeheven middelvingers in het kader van het normenblablablabladebat raakt hierdoor een beetje ondergesneeuwd. Dat het kabinet graag zou zien dat iedereen elkaar in duidelijk Nederlands uitscheldt en bedreigt, is gelukkig wel duidelijk geworden. Hierbij enige voorstellen voor de Europese grondwet.

Zodra een land bewezen heeft over een totaal bedorven rechtssysteem te beschikken, moet koningin Beatrix erheen op staatsbezoek.

Bij minister Donner worden maandelijks alle bolletjes ingebracht van smokkelaars die niet bestraft worden.

Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten niet zo flauw doen, gewoon een strippenkaart kopen en terugkeren naar hun geboorteland.

Wegversperringen van de AEL mogen alleen nog georganiseerd worden op onbewaakte spoorwegovergangen.

Kansloze mensen en politieke vluchtelingen mogen nooit in de Amaliastraat wonen.

Deelname aan vergaderingen onder leiding van Berlusconi wordt beschouwd als lidmaatschap van een criminele organisatie.

Minister De Geus moet ophouden met leugens te stelen van de rijken en ze te verdelen onder de armen.

Per eurotopvergadering mag er maar twee keer gelachen worden om zeer serieuze waarschuwingen van Nederland. Voorstellen om Balkenende een halve eierdop op te zetten tijdens zijn betoog, worden automatisch verworpen.

De burgers dienen serieus genomen te worden, las ik ergens, dus ik hoop snel gebeld te worden. Liefst in de trein of in de bioscoop.

Brob: Raoul Heertje, Parool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: