maandag, januari 26, 2004

shit
Gisteren zat ik nog naast haar..... nu, met tranen in mijn ogen:

PvdA-raadslid Blom overleden
ALKMAAR-Vanmiddag is bekend geworden dat Joke Blom, raadslid voor de Partij van de Arbeid in Alkmaar, afgelopen weekeinde op 46-jarige leeftijd is overleden.

Joke Blom zou volgende week maandag benoemd worden als wethouder. Zij zou de als burgemeester naar Stede Broec vertrokken Henk Eggermont opvolgen. De PvdA-fractie steunde begin deze maand unaniem de voordracht van de adviescommissie.

Blom was sinds kort ook waarnemend voorzitter van de PvdA-gemeenteraadsfractie, nadat Daniëlle Koelemij te kennen had gegeven dat ze uit de raad wilde stappen.

Joke Blom zat, met een korte tussenpose, sinds 1994 in de gemeenteraad. Sinds 2000 was ze ook vice-voorzitter van de gemeenteraad.

Het Sportgala dat vanavond in de Alkmaarse Vest gehouden zou worden is in verband met het overlijden afgelast en verschoven naar 15 maart.

Meer in de Alkmaarsche Courant van dinsdag 27 januari


Shit.....


En van daarvoor [NHD]:


Joke Blom volgt Henk Eggermont op als wethouder
Joke Blom gaat Henk Eggermont opvolgen als wethouder in Alkmaar. Blom was de keuze van de PvdA-adviescommissie, die met vier kandidaten sprak. De fractie was unaniem.

Joke Blom (46) is raadslid voor de PvdA sinds 1994, met een korte onderbreking in 1998. Op het ogenblik is ze directeur van het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging in Amsterdam.

Blom is geboren en getogen Alkmaarse en heeft zich op bestuurlijk vlak behoorlijk geweerd in de stad. Ze stond aan de wieg van menig organisatie, was in de jaren tachtig zeer betrokken bij het welzijnswerk en opbouwwerk, was actief bij de oprichting een Blijf van m'n Lijf-huis in Alkmaar en in de jaren negentig bij de stichting Cultuurpark De Hout. ,,De portefeuille met welzijn, cultuur en sport spreekt me aan. Ik ken veel organisaties van jaren her en verheug me erop om nu in mijn dagelijks werk met ze om de tafel te zitten.''

De partij kiest voor Blom vanwege haar bestuurlijke ervaring. Ze in onder meer vice-voorzitter van de gemeenteraad. Ze betreurt het dat ze dat niet meer kan zijn. Als voorzitter is Blom 'streng maar rechtvaardig'. Blom: ,,Jazeker, dat zal ik als wethouder ook zijn.''

Blom wordt in de eerstvolgende raadsvergadering benoemd. Na het vertrek van Daniëlle Koelemij moet de PvdA-fractie ook nog een nieuwe voorzitter aanwijzen.

woensdag 14 januari 2004, 07:03


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: