dinsdag, augustus 26, 2003

schouderophalen
Wim Kan kreeg tips van Van Agt. Van Agt kreeg bijles van de Drie van Breda. De Drie van Breda zijn de bedenkers van Wie van de Drie. Wie van de Drie is verzonnen door Albert Mol. Albert Mol is genoemd naar een cavia.

Laten we ons in Nederland alsjeblieft tot bovenstaande zaken beperken. Dus als het CBS het woord recessie niet in de mond wil nemen, dan is er geen recessie. Als De Hoop Scheffer zegt dat we mee moeten doen aan de Amerikaanse investeringsoorlog, dan moeten we meedoen aan de Amerikaanse investeringsoorlog. Of het nou over de Betuwelijn, bezuinigingen, de WAO, Schiphol, de misdragingen van Netelenbos, de misdaad, de gezellige vrienden van de koninklijke familie, de aanslag op Fortuyn of frauderende ambtenaren gaat - laten we de verhaaltjes van de voorlichters gewoon geloven.

We leven niet in Groot- Brittannië, waar een onderzoek ook echt een onderzoek is en belastende informatie op een website wordt gezet. We leven niet in de Verenigde Staten, waar de media en de machtshebbers door dezelfde bedrijven worden afgekocht.

We leven in Nederland. Waar slecht gelogen wordt, maar het ontmaskeren van de leugens nog veel slechter verloopt. Terecht, want het kan ons niks schelen. Laten we afspreken dat we gedwee knikken bij de onzin die ze ons vertellen. De waarheid haalt de leugens nooit meer in. Maar niet getreurd; we zullen ons moeiteloos kwalificeren voor het WK schouderophalen.

Bron: Raoul Heertje, Het Parool, 26-8-2003

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: