dinsdag, augustus 19, 2003

buurman
Iedereen heeft [waarschijnlijk] buren. Grote buren, kleine buren, leuke buren of onaardige buren. Mijn buurman baat als zijnde buurman een coffeshop uit. Jeweetwel, zo'n koffiehuis waar ze dingen verkopen die je niet mag verbouwen, niet per honderden kilo's mag vervoeren, maar wel in kleine porties mag verkopen. Zo'n koffiehuis.

Mijn buurman is best aardig. Zegt altijd vriendelijk goeiedag. Helemaal niets mis mee! Maar je voelt natuurlijk wel dat het daar niet om draait. Een coffeshop naast je is helemaal niet erg. Maar een coffeshop heeft klanten, iets wat op zichzelf ook niet erg is... maar die klanten komen ook langs bij de buurman, om die dingen die eigenlijk niet mogen in kleine porties van hem af te nemen tegen een redelijke vergoeding. In die coffeshop dus, gelegen in het centrum van deze fraaie stad, want ik woon eigenlijk best leuk! En die klanten houden, net als jij en ik, van hun gemak en van muziek. Nog niets aan de hand. Maar bij elkaar opgeteld betekent dit dat deze klanten per auto hierwaarts komen, hun auto's buiten de parkeervakken -liefst in groepjes van vijf of zes achter elkaar- ronkend en luid musicerend laten staan om binnen hun transactie uit te voeren met mijn buurman, waarna ze liefst met een burnout weer vertrekken.

Gelukkig komt de helft van de clientele per opgevoerde, uitlaatloze bromscooter en sluit de buurman pas om 00.00 uur zijn poorten; om nou te zeggen dat ik er last van heb, zou een beetje overdreven zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: