woensdag, februari 14, 2007

taart in je mail

Hartige taart met broccoli en roomkaas (en evt. ham)


Nodig:
°Een leuke kok(kin)
°6 plakjes bladerdeeg
°500 gram broccoli
°200 gram roomkaas (Port Salut of heel jonge roomkaas aan een stukje, kan ook)
°3 eieren
°zout, peper, franse tuinkruiden
°1/8 slagroom
°evt. achterham in plakken (voor de fans van knorretje..)



Hoe:
Springvorm invetten en bekleden met bladerdeeg (het betere hak en plakwerk, of netjes uitrollen met hulp van een deegroller en wat bloem). Broccoli in kleine roosjes snijden en de stronk in plakjes. 5 Minuten koken en daarna uit laten lekken. De kaas in dunne plakjes snijden. Helft van de ham op de bodem leggen (mits…) Daarover de helft van de broccoli verdelen. Bedekken met de helft van de kaas. Hierop weer de rest van de ham, broccoli en kaas. Peper erover. De eieren splitsen. Het eiwit opkloppen tot het stijf is. Het eigeel vermengen met de slagroom en de kruiden. Het eiwit door het mengsel scheppen zodat het luchtig blijft. Alles in de springvorm schenken.


In ongeveer 40 minuten op 200c goudbruin en gaar bakken. ( als het te donker wordt, afdekken met alufolie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: