dinsdag, juli 01, 2003

Zij
[RAOUL HEERTJE - © Het Parool, 1-7-2003]

We hebben niet dezelfde interesses. Ze heeft voor zover ik weet geen hobby's. Mocht ze ze wel hebben, dan zijn het geen hobby's waar ik iets mee heb. Haar sterrenbeeld is Waterman, maar dat telt voor mij niet als excuus. We hebben niet hetzelfde gevoel voor humor. Zij twijfelt zelfs geregeld aan míjn gevoel voor humor. Ik wil uit als zij gaat slapen. Zij nodigt vrienden uit als ik op de bank wil lezen. Ze vindt mij vaak arrogant. Ik verwijt haar geregeld asociaal gedrag.

Op familiefeestjes wil zij graag als eerste verschijnen. Ik níet of veel te laat. Zij denkt dat de bijbel veel belangrijker is dan het Johan Cruijff-citatenboek. Zij begrijpt niet waarom het na drie uur 's nachts nog leuk is in de stad. Zij vindt helemaal niet dat veel van haar vriendinnen van die stompzinnige verkleinwoordjes gebruiken. We praten nooit met een goed glas wijn bij de open haard. De zon gaat dagelijks onder op het strand zonder dat wij dat merken.

Zij vindt dit allemaal privé-zaken. Ik eigenlijk ook, maar toch leuk dat we uit eten kunnen van privé-zaken. (Dit is zo'n moment waarop zij mij arrogant vindt.)

Als contactadvertentie zou het volledig zijn mislukt, maar zij is vandaag precies twee jaar mijn vrouw. Jammer dat je maar één keer in je leven heel hard 'ja' mag zeggen tegen dezelfde vrouw.

(En sorry dat ik de bloemen ben vergeten.)



Heerlijk, was net toe aan wat relativerende woorden. Ga nu mijn nieuwe schoenen wat inlopen. Goed excuus voor een pils. Kan er nu toch niets aan veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: