dinsdag, december 17, 2013

Trage Tomatensoep

Neem vooral de tijd.

Flinke klont roomboter in de pan. Zet laag op. Nog lager. Snij vier biologische tomaten in dunne plakken. Snipper een ui. Doe een laag tomaten in de pan met wat van de ui. Doe daarover een al dan niet flinke kneep gehakte knoflook in olie en een halve theelepel sambal (Kemirie?). Rest van de tomaten erover. De boel laag laten sudderen. Ga door door met de volgende vier even biologische tomaten in even dunne plakken, snipper een tweede ui. Nog wat tomaten erbij, wat van de ui. Nog een kneepje gehakte knoflook en de andere halve theelepel sambal. Rest van de tomaten en ui erbij.

Gewoon laag op laten staan. Af en toe met een pollepel omscheppen net zolang tot de boel lekker papperig is, papperig genoeg om een staafmixer doorheen te halen. Kan best een uur of anderhalf duren. Neem vooral de tijd.

Als je van kleur houdt kan er natuurlijk een blaadje basilicum door, vlak voor de staafmixer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: