donderdag, februari 19, 2004

Schurken
Zomaar een besluit van ons autistische opperhoofd: ''Het kabinet geeft bouwondernemers die hebben gefraudeerd, tot 1 mei de tijd om zich te melden. Doen zij dit niet, dan kunnen ze worden uitgesloten van overheidsopdrachten.''

Dat zal al die schurken leren! Misschien mogen ze een paar jaar niet frauderen! De onzekerheid die wordt gecreëerd door de formulering 'kunnen worden uitgesloten', maakt het kabinetsbesluit zo briljant. Want je zou je ook kunnen melden en dan helemaal niet worden uitgesloten van overheidsopdrachten. Heb je net je hele schaduwboekhouding ingeleverd, moet je weer opnieuw beginnen!

Even wachten met bellen dus. Dit kabinet van verantwoordelijkheid nemen, van regels naleven, van respect voor de wetgeving, heeft helemaal geen tijd voor jou. Regels moeten alleen worden nageleefd als het erom gaat mensen weg te trappen naar oorlogsgebieden als Afghanistan en Somalië. Blanke, gezonde ondernemers met een oer-Hollandse stamboom mogen even rustig nadenken of ze zich melden.

Daarover kunnen ze natuurlijk eerst even afspraken met elkaar maken. Een Netelenbosje noemen ze dat. Ze kunnen bijvoorbeeld besluiten allemaal hetzelfde vergrijp te melden. Of één bedrijf neemt de schuld op zich van alle bouwfraude. Dat bedrijf gaat dan failliet, maar de collega's lappen wat geld om iedereen schadeloos te stellen.

Voor strafvervolging hoeven ze sowieso niet bang te zijn. De bouwbedrijven hebben al gedreigd dat ambtenaren dan kunnen worden uitgesloten van steekpenningen en hoerenbezoek.


Bron: Raoul Heertje, Parool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat je vind moet je teruggeven: